středa 16. ledna 2013

BITB-R-07: Count Portmon - Non​-​Verbal Clues To A Feeling Of A Lack Of Closure


Jan Faix: no-input mixers and tape players, no-fi field recordings, effects, contact microphones. Recorded in summer 2012, released on December 15th 2012. 60 minutes cassette in turquoise metallic cardboard pocket. Cover drawing by Kristina Láníková.

Listen & download for free on bandcamp.

"Tomu hraběti umírající otec odkázal velkou sumu peněz s podotknutím, aby za ně pořídil kapli domácí. Syn však rozuměl, že si otec přál domácí kapelu a proto si za dědictví koupil harmonium, na kterém velmi krásné valčíky a smuteční pochody vyhrával. Zemřelý otec, nemoha v tom záhrobí déle tu hudbu poslouchati, zjevil se jednoho dne synovi svému a nařídil mu, nechce-li, by jeho otec raději do pekla dobrovolně se přihlásil, než aby tu ohavnou hudbu dále poslouchati musel, ať toho instrumentu nechá a raději z celého domu jednu velkou kapli udělati nechá."
Josef Váchal: Krvavý román - Kapitola XXIII. Zbožné poselství

Inspirován tímto textem zpracoval Jan Faix výsledky svého zkoumání možností nestandardně zapojených kazetových přehrávačů bez kazet i terénního sběru zvuků pomocí obstarožních diktafonů. Při celém tvůrčím procesu pro něho bylo zásadní ignorování jakékoli autocenzury.




Žádné komentáře:

Okomentovat